Gemeente Harenkarspel


Besloten vergadering Verkeersplan

Vanavond 12 maart vergadert de gemeenteraad van Harenkarspel in besloten kring over het toekomstig Verkeersplan. In tegenstelling tot wat in de media wordt gemeld is de vergadering besloten, omdat ideeën vrijmoedig worden uitgewisseld.

De toekomstige verkeersstructuren in Harenkarspel zijn in beeld gebracht door bureau Witteveen en Bos, als onderdeel van de nieuwe structuurvisie. De eerste presentatie van dit verkeersplan was tijdens de openbare vergadering van commissie Ruimtelijke Zaken op woensdagavond 25 februari. Het was tijdens deze vergadering voor de vele aanwezigen niet mogelijk een volledige indruk van de eerste plannen te krijgen. Omdat de politiek van Harenkarspel zich nog een beeld moet vormen van de beoogde plannen, is gekozen voor een aanvullende, besloten vergadering. Dit is vanavond op 12 maart. Het kan zijn dat inwoners naar deze vergadering komen in de veronderstelling dat deze openbaar is. Dat is dus niet het geval.

Voor de dorpsraden en inwoners wordt het Verkeersplan in een later traject gepresenteerd en besproken. Het Verkeersplan is namelijk onderdeel van de Structuurvisie, die momenteel ook in een voortraject wordt gezet. Op 30 maart 2009 vergadert de gemeenteraad voor het eerst over zowel Structuurvisie als Verkeersplan. Na deze datum wordt het voorontwerp van beide bekend gemaakt via deze website. De inspraak voor de Structuurvisie is echter later en staat gepland in augustus/september. Dit omdat het definitief ontwerp in april en mei wordt gemaakt en in juni voor de gemeenteraad wordt gebracht ter vaststelling.

Nadere informatie hierover is te vinden in het nieuwsbericht over de Structuurvisie op deze site.
Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600