Blauw Research


---

Blauw nu ook ISO 26362 gecertificeerd
Rotterdam , 12 maart 2009
Sinds dinsdag 10 maart 2009 is Blauw Research, als één van de eerste onderzoekbureaus in Nederland, in het bezit van een nieuwe ISO-norm: ISO 26362. Deze norm borgt de kwaliteit van online accesspanels.. Ons eigen online accesspanel, BlauwNL, mag zich dus vanaf heden ISO 26362 gecertificeerd noemen. En hier zijn we erg trots op!

Door de invoering van deze norm hebben klanten veel beter inzicht in de datakwaliteit van onderzoek via online panels. Aanbieders van online accespanels moeten onder meer aantonen hoe de deelnemers aan het panel zijn geworven, hoe groot de uitval is, hoe de inhoudelijke kwaliteit van data wordt geborgd en welke acties ondernomen worden om fraudeurs te ontdekken en vervolgens uit het panel te verwijderen. De invoering van ISO 26362 zal de kwaliteit van onderzoek via online panels verder borgen en verbeteren, een ontwikkeling die ons als mede-initiatiefnemer van de voorganger van deze ISO-norm uiteraard zeer tevreden stemt.

Het behalen van het derde ISO-certificaat (naast ISO 9001, dat staat voor de proceskwaliteit en ISO 20252 betreffende de inhoudelijke kwaliteit van onze onderzoeken) is voor Blauw echter nooit een doel op zich geweest. Het is een middel naar voortdurende kwaliteitsverbetering om zo steeds beter te kunnen voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten.