Met European Tour nog meer live golf op Sport1

12/03/2009 16:58

Sport1

Ook Tiger Woods vanavond weer live te zien

Amsterdam, 12 maart 2009 - Vanaf donderdag 26 maart zendt Sport1 de European Tour Golf weer wekelijks live uit, startend met de 'Open de Andalusia' dat van 26-29 maart gespeeld wordt in Sevilla, Spanje. Sport1 brengt hiermee de Nederlandse trots op golfgebied terug in de huiskamers van de golfliefhebbers. Onze landgenoten Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Taco Remkes, Wil Besseling, Joost Luiten en Inder van Weerelt zullen weer op de voet worden gevolgd. Tot het einde van dit jaar zullen er nog maar liefst 35 toernooien worden gespeeld.

Vanaf vanavond 19:00 uur start Sport1 ook met de live uitzendingen van de WGC-toernooien. Dit toernooi wordt gespeeld op de Blue Monsterbaan van het Doral Resort in Miami, Florida USA. Interessant detail is het feit dat Tiger Woods weer voor het eerst te zien is in een strokeplay wedstrijd, sinds het herstel van zijn knieoperatie. Woods won al 3 keer eerder op de Blue Monsterbaan: het Ford Championchip in 2005 en 2006 en het CA Championchip in 2007 en is dus zeker een kanshebber. Aan dit toernooi zullen de beste 80 spelers van de wereld meedoen, 52 spelers zijn ook terug te zien in de European Tour Golf.

Vanaf komend weekend is wekelijks topgolf te zien op Sport1. De European Tour Golf, de PGA Tour (American Tour), WGC-toernooien, Augusta (een van de vier Majors), de Presidents Cup 2009 en zelfs de Ryder Cup staat bij Sport1 gepland voor 2010. De meeste tournooien zullen voorzien worden van deskundig commentaar van Jan-Kees van der Velden, Daan Slooter, Gerard Louter en John Woof.

Raadpleeg voor de exacte uitzendtijden de online programmagids van Sport1 op: www.sport1.nl.

Over Sport1

Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien.

Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2, Kabel Noord of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.





http://www.sport1.nl