Gemeente Delft

730 handtekeningen voor behoud ziekenhuis in Delft

Een bewoonster van woonzorgcentrum Stefanna, mevrouw C. Ruyg, heeft vanmiddag 730 handtekeningen overhandigd aan de wethouders Dick Rensen en Ronald Vuijk.

Bewoners van Delftse woonzorgcentra maken zich grote zorgen naar aanleiding van de berichtgeving over het Reinier de Graafziekenhuis. Zij vrezen dat het ziekenhuis uit Delft zou willen vertrekken. Volgens mevrouw Ruyg is dat een ondenkbaar idee: 'Dat kan en mag niet gebeuren'.

De actie van mevrouw Ruyg kan rekenen op een bijzonder breed draagvlak. Zij is erin geslaagd in slechts enkele weken meer dan zevenhonderd handtekeningen te verzamelen onder bewoners van de Pieter van Foreest-zorgcentra. 'Alle bejaardenhuizen hebben spontaan meegedaan', vertelt zij in haar begeleidende brief, 'maar dit geldt voor heel Delft, jong en oud.

De wethouders hebben toegezegd dat zij de handtekeningen aan het ziekenhuisbestuur zullen overhandigen. Zij toonden begrip voor de onrust die onder de bewoners leeft en gaven aan zeer regelmatig met het ziekenhuis overleg te voeren.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft