Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Hybride autodeelplekken in Oud-West

12 maart 2009
Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West heeft op 10 maart het besluit genomen om het aantal autodeelplekken met vier uit te breiden. Deze vier extra plekken zijn bedoeld voor deelauto's met een laag brandstofverbruik en een geringe uitstoot van CO2.

Bouwe Olij, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer: "Wij willen als bestuur een schonere leefomgeving. Het autodelen kan daarin een bijdrage leveren. En zeker de auto's die op deze plekken komen te staan want het zijn hybride auto's. Anders gezegd, ze vervuilen een stuk minder dan de gemiddelde auto. Een positieve ontwikkeling die wij stimuleren".

Stadsdeel Oud-West wil koploper zijn in het autodelen. Er zijn nu 78 autodeelplekken die verspreid liggen over het stadsdeel. De aanbieders van de auto's zijn Greenwheels, Connectcar en Drive Car Sharing.

In heel Amsterdam wordt door de stadsdelen mede invulling gegeven aan het plan "Voorrang voor een Gezonde Stad". Daarin worden allerlei maatregelen genomen om Amsterdam schoner te krijgen. Oud-West werkt onder meer op deze manier actief mee aan de invulling van dit plan.
---