KWF Kankerbestrijding



Amsterdam, 12 maart 2009 - De opbrengst van de Borstkankermaand van 2008 is bekend. Dankzij de inzet van de vele bedrijven, zoals HEMA, Hallmark, Hunkemöller, Didi en Ici Paris XL, is er 1.677.759 euro opgehaald voor wetenschappelijk borstkankeronderzoek. De strijd tegen borstkanker motiveert velen en de vele donaties en giften die in één maand zijn opgebracht, onderstrepen dat.

Al vijf jaren lang wordt in de maand oktober campagne gevoerd om meer geld te werven voor wetenschappelijk borstkankeronderzoek en om de aandacht en kennis van borstkanker te vergroten. Dat de strijd tegen borstkanker maatschappelijk gedragen wordt, blijkt uit de steun en inzet die KWF Kankerbestrijding in de oktobermaand ontvangt van vele anderen. Vaste bedrijvenpartners hebben acties en donatie programma's ontwikkeld om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Hema, Hallmark , Hunkemuller , Didi en Ici Paris XL zetten zich al enige jaren in om meer geld op te halen voor wetenschappelijk borstkankeronderzoek.

Om uiting te geven aan de strijd tegen borstkanker kunnen vrouwen in het land een geluksarmbandje dragen. Dit armbandje is het afgelopen jaar ontworpen door Estelle Gullit. Daarvan zijn er duizenden over de toonbank gegaan. De inkomsten van de bedrijven, het armbandje van Estelle Gullit en de extra giften van de donateurs heeft in 1 maand 1.677.759 euro opgebracht. KWF Kankerbestrijding is er trots op om samen met anderen zoveel geld te werven in de strijd tegen borstkanker.

60 jaar KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding is opgericht in 1949. In de afgelopen 60 jaar is er veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker. Kanker was bij de oprichting van KWF Kankerbestrijding nauwelijks te genezen. Zestig jaar geleden genas gemiddeld 25 procent van de patiënten. Nu is dat 55 procent, met grote verschillen afhankelijk van het soort kanker en het stadium bij ontdekking. Dit is het resultaat van wereldwijd onderzoek waaraan de Nederlandse kankerbestrijding een belangrijke bijdrage levert.

Maar we zijn er nog niet. Met een groei van 80.000 kankerpatiënten per jaar, blijft geld voor wetenschappelijk kankeronderzoek essentieel in de strijd tegen kanker. KWF Kankerbestrijding hoopt dan ook om in 2009 wederom de steun van vele vrijwillgers te ontvangen om de stijgende lijn door te zetten voor meer geld voor wetenschappelijk onderzoek, preventie, voorlichting en patiëntenondersteuning. Laatst gewijzigd op 12 mrt 2009