KNSB

Shorttrackwereldtoppers strijden om wereldtitel voor teams publicatie: 12-3-2009

Meer informatie ISU WK Shorttrack teams >>>

Heerenveen (KNSB) - Dit weekend barst in Heerenveen de strijd los. De acht sterkste shorttracklanden bij de dames en de heren staan in Thialf aan de start voor de wereldkampioenschappen voor landenteams. Kersverse wereldkampioen Ho-Suk Lee zal bij de mannen proberen ook deze wereldtitel mee te nemen naar het shorttrackgekke Zuid-Korea. Bij de dames gaat tweevoudig wereldkampioene en wereldrecordhoudster op de sprint, Meng Wang, de strijd aan met onder meer onze Nederlandse shorttracktoppers.

Het belooft een spannende strijd te worden. Iedere rit levert direct punten op voor de teams. Ook de aflossingsraces beloven spektakel. Met het Europees zilver (mannen) en brons (vrouwen) op zak gaan de Nederlandse teams met vertrouwen de strijd aan met de andere toplanden. De Nederlandse vrouwen wisten het topland Canada al eens moeilijk te maken tijdens de aflossingsfinale van de wereldbekerwedstrijd in Vancouver.

Op zaterdag zullen de acht landenteams in twee poules strijden om een plek in de finale. Vier teams nemen het daarbij in individuele races en in een aflossingswedstrijd tegen elkaar op. Uiteindelijk kwalificeren de vier beste landen zich voor de strijd om de wereldtitel op zondag. De andere landenteams rijden zondagmorgen om plek vijf tot en met acht in de B-finale.

Programma
Zaterdag 14 maart :
10.30-13.00 Poule 1
14.00-16.30 Poule 2
19.00-21.30 Herkansingen

Zondag 15 maart :
10.30-13.00 B-finale (plaats 5 t/m 8)
14.00-16.30 A-finale (plaats 1 t/m 4)