Gemeente Valkenswaard

groot succes

JoPo dag groot succes

Op woensdag 11 maart organiseerde een aantal politieke partijen in Valkenswaard in samenwerking met Scholengemeenschap Were Di en de gemeente Valkenswaard een politieke dag voor VWO-5 scholieren. Op deze dag leerden 39 VWO-5 scholieren vaardigheden die een raadslid in de praktijk nodig heeft. De dag eindigde met een raadsvergadering in de raadszaal, voorgezeten door loco-burgemeester H. Tindemans- Van Tent. Tijdens deze raadsvergadering werden de raadsvoorstellen met vuur en vlam verdedigd.

Alle voorstellen hadden de toekomst van Valkenswaard als onderwerp: Waar staat Valkenswaard over 20 jaar? Acht groepjes van vier leerlingen werkten ieder een eigen voorstel uit. Ieder groepje richtte zich op één beleidsterrein zoals onderwijs, infrastructuur, welzijn etc. Uiteindelijk koos een meerderheid van de jongerenraad voor 'Boulevard N69'. Daarbij wordt de Eindhovenseweg tussen de Antoniuskerk en de Markt een groen- en verkeersvrij wandelgebied waar het aantrekkelijk winkelen is.

Het doel van deze jaarlijks georganiseerde JoPo-dag is de jongeren te laten kennismaken met de gemeentelijke politiek en te laten ervaren wat het is om aan een raadsvergadering deel te nemen. Op dit ogenblik is de gemeente Valkenswaard een toekomstvisie aan het opstellen. JOPO wilde daar graag een steentje aan bijdragen.