PvdA Rotterdam


Rotterdamse aanpak crisis biedt perspectief

Do 12 Mrt 2009 - Redactie
Rotterdamse aanpak crisis biedt perspectief

De PvdA is positief over de vanmiddag gepresenteerde plannen van het stadsbestuur om 323 miljoen euro extra te investeren in de Rotterdamse economie. Het stadsbestuur kreeg ook direct veel steun van belangrijke partijen in de stad zoals ondernemers, vakbonden, onderwijsinstellingen, projectontwikkelaars en woningbouwcorporatie.

Belangrijke durf
Burgemeester Aboutaleb gaf bij de presentatie aan dat Rotterdam en belangrijke eerste stap in maatregelen tegen de gevolgen van de economische crisis. Abouteleb wil zoveel mogelijk Rotterdammers aan het werk houden en jongeren langer op school houden, zodat zij beter zijn opgeleid.

Werk werk werk
PvdA-wethouder Dominic Schrijer benadrukte dat Rotterdam zoveel mogelijk zal proberen om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Waar mogelijk bemiddelen we mensen van werk naar werk of scholen wij hen om, gaf Schrijer aan. Daarnaast wordt ook het aantal participatieplaatsen vergroot. Hij benadrukte dat het belangrijk is om mensen in een arbeidsritme te houden. Na de recessie is iedereen hard nodig.

Bouwen aan de toekomst
Het stadsbestuur zal veel energie steken in het opgang houden van de bouwproductie in de stad. Rotterdam is voorloper in de oplossingen in de bouw. Wij willen met maatwerk zoveel mogelijk projecten tot een goed einde brengen, aldus PvdA-wethouder Hamit Karakus. De gemeente gaat daarom ook haast maken met de eigen projecten. Zo zal de sloop en nieuwbouw van het Stadskantoor nog dit jaar beginnen. Ook particulieren zullen sneller kunnen bouwen, omdat Karakus wil dat veel gebruikte vergunningen binnen twee weken kunnen worden verstrekt.

Zekerheid
De plannen bieden houvast voor ondernemers om hun bedrijf te kunnen voortzetten en werkgelegenheid zeker te stellen voor hun werknemers. Het geeft ook perspectief aan jongeren om na hun studie werk te vinden en biedt steun aan Rotterdammers die hun inkomen gedeeltelijk of geheel verliezen, aldus Moti.

Samenwerken
Met partijen in de stad, zoals ondernemers en het onderwijs, worden afspraken gemaakt zodat iedereen zijn bijdrage levert aan het bestrijden van de recessie. Zij tekenden ook een intentieverklaring met de gemeente om de recessie samen aan te pakken. Moti: De kracht van de plannen is de erkenning dat de overheid deze recessie niet in haar eentje kan aanpakken. Daarvoor moeten we met zijn allen onze schouders er onder zetten.