PvdA Rotterdam


Vandaag in de Raad

Do 12 Mrt 2009 - Redactie
Vandaag in de Raad

De gemeenteraad sprak vandaag over het onderhoud van de Rotterdamse wegen en de mogelijke komst van het Glazen Huis naar Rotterdam.

Onderhoud straten
Naar aanleiding van krantenberichten eerder deze week over de slechte staat van de Rotterdamse wegen wilde Leefbaar weten hoe de problemen worden opgelost. De raad was het eens dat de staat van de wegen van groot belang is. PvdA-raadslid Tom Harreman wilde ook weten hoe het staat met het onderzoek naar de toereikendheid vade budgetten van deelgemeenten. Voldoende geld voor onderhoud is van belang om het onderhoud goed te doen.

Harreman stelde ook dat de wegen zullen verbeteren nu het stadsbestuur geplande investeringen versneld wil aan voeren in de strijd tegen de gevolgen van de economische crisis. Wethouder Bolsius gaf aan dat de wegen niet allemaal op orde zijn, maar dat er geen sprake is van gevaarlijke situaties. Het onderzoek naar de budgetten zal voor de zomer zijn afgerond.

Glazen Huis
Rotterdam is één van de 5 steden die in de race zijn als locatie voor het Glazen Huis van 3FM. Rond de kerst zamelt de radiozender op deze wijze geld in voor het Rode Kruis. PvdA-raadslid Ronald Motta is voorstander van de komst van het Glazen Huis en wilde van het stadsbestuur weten hoe onze kansen liggen. Motta vindt het Glazen Huis goed passen bij Rotterdam dat dit jaar Unicefstad en Jongerenhoofdstad is. Wethouder

Grashoff vertelde dat het een spannende race is waarin Rotterdam zich goed heeft geprofileerd. Jongerenhoofdstad is een goede reden om naar Rotterdam te komen, maar de belangrijkste voorwaarde voor een locatie is dat het de potentie heeft om veel geld bij te dragen aan het goede doel. Grashoff is juist daarom positief: Jongeren zijn zeer betrokken bij het Glazen Huis en dit jaar zijn zij nergens met zo veel te vinden als in Rotterdam.