VVD


12-3-2009

VVD wil ontheffing meldingsplicht grondbewerking

De VVD is verheugd dat de minister van LNV inziet dat de meldingsplicht voor bewerking in de bovenste grondlaag voor agrariërs, leidt tot onnodige lastendruk.

Op dit moment moeten agrariërs verplicht een melding doen bij het kadaster, voordat een grondbewerking mag worden uitgevoerd, ook al vindt de bewerking in de bovenste grondlaag plaats - zoals bijvoorbeeld bij het ploegen van het land.

De VVD heeft daarom samen met de SGP het verzoek ingediend voor een ontheffing van deze meldingsplicht. Minister Van der Hoeven heeft inmiddels laten weten bereid te zijn deze plicht de komende tijd niet te handhaven en op zoek te gaan naar een structurele oplossing voor dit probleem.

VVD-woordvoerster Janneke Snijder: "Deze meldingsplicht leidt tot een disproportionele lastendruk voor agrariërs. Ik ben blij dat de minister dit nu ook inziet en - naast de aangekondigde, tijdelijke ontheffing - ook op zoek gaat naar een oplossing voor de lange termijn. Wanneer de minister daar echter niet mee komt, zal de VVD hierop het initiatief nemen."

12 maart 2009

Janneke Snijder-Hazelhoff: j.snijder@tweedekamer.nl