FloraHolland


+ Nummerzoeken

Benefietveiling voor Alzheimer Nederland bij FloraHolland

RIJNSBURG, 12 maart 2009 (persbericht) - Met een benefietveiling bij FloraHolland Rijnsburg voor Alzheimer Nederland werd vandaag het startschot gegeven voor een gezamenlijke promotieactie van de narcissenbranche. In totaal werden twee karren met daarop 96 fusten narcissen geveild, die maar liefst 10.953 euro opbrachten. De geveilde narcissen waren beschikbaar gesteld door Firma W.F. Leenen & Zn, Fa. M.H. van der Zon & Zn en Aad van Ruiten. Via een gezamenlijke promotiecampagne wordt de verkoop van narcissen gestimuleerd. Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan Alzheimer Nederland. Aanleiding voor de actie is het feit dat narcissen de stof galantamine bevatten, die een heilzame werking heeft voor Alzheimer patiënten. Het bedrijf Holland Biodiversity heeft het gehalte van de stof verder ontwikkeld.

Promotie met verschillende doelen
`Narcissen voor Alzheimer Nederland' is een initiatief van narcissenbollen- en bloementelers, veredelaars, exporteurs en Holland Biodiversity. Naast het stimuleren van de afzet en het leveren van een bijdrage aan het goede doel willen de initiatiefnemers een steentje bijdragen aan het verbeteren van het narcissenimago op langere termijn. Er worden verschillende concepten ontwikkeld voor de promotiecampagne, waarin alleen narcissen van topkwaliteit van de betrokken aanvoerders gebruikt worden.

Fotobijschrift: Bijna 11.000 euro bracht de narcissenveiling op voor Alzheimer Nederland. Productmanager Fred Wever (1e links) overhandigde de cheque aan Marcel Blom van Alzheimer Nederland (2e links).