Waterschap Groot Salland

Inrichtingsplan Laage Diepenveen ligt ter visie

Publicatiedatum : 12 maart 2009
Laatste wijziging: 12 maart 2009

Uw reactie gevraagd

Vanaf 2 maart ligt het inrichtingsplan 'Laage Diepenveen' voor een periode van zes weken ter visie. Dit betekent dat bewoners, organisaties en andere belanghebbenden en geĂŻnteresseerden tijdens deze periode hun zienswijzen op het plan bij het waterschap kunnen indienden.

Intensief planproces

Het inrichtingsplan 'Laage Diepenveen' is een van de concrete uitkomsten van een intensief planproces, georganiseerd door het Waterschap Groot Salland en de gemeente Deventer. Het plan schetst een beeld van de nieuw aan te leggen waterbergingen tussen de Dorpsstraat en de Randerstraat in Diepenveen die nodig zijn om de verwachte effecten van de klimaatontwikkeling op te vangen. Het afgelopen jaar is het inrichtingspan tijdens informatiebijeenkomsten en andere contacten voorgelegd en besproken. Op veel punten is rekening gehouden met geuite wensen.

Zo zullen de waterbergingen in de toekomst toegankelijk zijn dankzij een wandelroute. De begroeiing van deze waterbergingen voegt nog meer belevingswaarde toe aan het landschap, in het bijzonder door de inrichting van een van deze waterbergingen als landschapskunst. Daarnaast zal ongeveer 20.000 m3 water geborgen kunnen worden. Tijdens het planproces hebben wij dan ook positieve reacties gekregen over de voorgestelde plannen. Maar ook zijn er bezwaren geuit vanwege de toekomstige begroeiing. Dit zou het huidige doorzicht beperken.

Zienswijzen

Nu het plan ter visie ligt, kunt u reageren op het inrichtingsplan door een zienswijze in te dienen. Na afloop van de termijn beziet het waterschap welke inbreng wel of niet tot aanpassing van het plan kan leiden en gaat het plan verder in procedure. Het doel van het waterschap is te komen tot een inrichtingsplan dat kan rekenen op een breed draagvlak en verbetering van het waterbeheer en landschapswaarden in het gebied 'Laage Diepenveen'.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl