Gemeente Dirksland


Burgemeester Stoop reikt vier bewijzen van Nederlanderschap uit

Op 12 maart jl. hebben vier leden van het gezin Pasha, wonend in Dirksland, het naturalisatiecertificaat uitgereikt gekregen door burgemeester Stoop. Zij hebben met de uitreiking van het certificaat officieel het Nederlanderschap verkregen.

Het gaat om de heer Pasha, zijn dochters Taman (15 jaar) en Lawan (14 jaar) en zijn zoon Pasha Mahdi (11 jaar). Het gezin woont sinds 2005 in Dirksland.

De heer Pasha genaturaliseerd Taman Pasha genaturaliseerd Lawan Pasha genaturaliseerd

Sinds 1 januari 2006 heeft de regering alle gemeenten de verplichting opgelegd om een naturalisatieceremonie te organiseren, in ieder geval op de nationale naturalisatiedag (24 augustus). Daarnaast mogen gemeenten zelf ceremoniedagen organiseren op andere data. Met deze ceremonie wordt inhoud gegeven aan de bijzondere band die door de naturalisatie tot stand komt tussen het Koninkrijk en de nieuwe staatsburger.

Vanaf 1 oktober zijn de nieuwe Nederlanders verplicht om de ceremonie bij te wonen. Pas na persoonlijke in ontvangstname van het besluit wordt de verlening of verkrijging van het Nederlanderschap geëffectueerd. Als betrokkene niet binnen een jaar op de ceremonie verschijnt dan wordt hij of zij geen Nederlander en moet er een nieuwe aanvraag om naturalisatie ingediend worden.

Pasha Mahdi genaturaliseerd Familie Pasha en burgemeester Stoop Familie Pasha krijgt vlag, wimpel en vlaggemast.