Gemeente Lingewaard


Woensdag 11 maart bezocht de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer een drietal projecten in de provincie Gelderland: de nieuw aangewezen rijksbufferzone Park Lingezegen, het Waalfront en de Ooijpolder. Het bezoek vond plaats in het kader van het kabinetsprogramma Mooi Nederland.

Mooi Nederland
Veel Nederlanders vinden dat Nederland steeds meer versteent en verrommelt. Minister Cramer: Er verdwijnt nodeloos veel groen en open ruimte en er komt vaak lelijkheid voor terug. Om hier iets aan te doen, is het Rijk gestart met het programma Mooi Nederland. Doel is dat Nederlanders in 2011 meer tevreden zijn over het landschap in Nederland. Het programma beoogt een goede balans te creëren tussen economische ontwikkeling, bereikbaarheid, woningbouw en een duurzame leefomgeving.

Cramer

Een van die projecten die daarbij een rol spelen is park Lingezegen.

Park Lingezegen
Park Lingezegen vormt een uniek project in Nederland qua omvang. Het nieuw aan te leggen park beslaat 1500 hectare en vormt een belangrijk natuurgebied voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners van Nijmegen, Arnhem, Lingewaard en Overbetuwe.

Na te zijn ontvangen op kasteel de Kinkelenburg gaf burgemeester Harry de Vries de minister tijdens de busreis tekst en uitleg over de voortgang van het Park.

Cramer