Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Drie varianten Hélène Swarthlaan

print
12 maart 2009
Medio 2009 verhuist basisschool De Dolfijn naar de Brede School Legmeer in Legmeer West. De schoollocatie aan de Hélène Swarthlaan komt hiermee vrij voor woningbouw

In de afgelopen maanden heeft de gemeente samen met stedenbouwkundig bureau Royal Haskoning, de herinrichtingmogelijkheden voor de locatie aan de Hélène Swarthlaan onderzocht.

Dit onderzoek heeft drie stedenbouwkundige varianten voor woningbouw opgeleverd. De gemeente wil graag weten wat de direct omwonenden van deze varianten vinden. Zij kunnen hun voorkeur bekend maken tijdens een informatieavond, maar ook op een voor Uithoorn unieke manier: via internet.

De stedenbouwkundige varianten laten zien hoe de schoollocatie kan worden ingevuld met woningbouw. Het gaat hier dus om een zogeheten massastudie. Pas na de keuze voor de definitieve variant gaat een architect de woningen ontwerpen. De drie varianten zijn te vinden op www.uithoorn.nl/voorkeur.

Direct omwonenden kunnen op deze website met een persoonlijke code hun voorkeur kenbaar maken en motiveren.

Daarnaast organiseert de gemeente een informatieavond op woensdag 18 maart a.s. in de Thamerkerk, aanvang 19.30 uur.

Tijdens deze informatieavond geven wethouder Levenbach en de stedenbouwkundige van het bureau Royal Haskoning uitleg over het proces dat is doorlopen en uiteindelijk heeft geleid tot de drie stedenbouwkundige varianten. Vervolgens worden de varianten gepresenteerd en kunnen de aanwezigen hun voorkeur aangeven en motiveren.

Aan de hand van de mening van de omwonenden zal het college van B&W een afweging maken en een besluit nemen over de uit te werken variant.

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Frank Gerritsen of met Andrea Jaarsma (0297) 513 111.
^

* Informatie op de site>>