Gemeente Medemblik

Wethouder enthousiast over Gabberweek

"Het is haast onvoorstelbaar wat er allemaal wordt georganiseerd en hoeveel deelnemers zijn ingeschreven voor deze week", aldus een enthousiaste wethouder Louw Jan Zwagerman na een bezoek op 4 maart jl. aan enkele van de vele activiteiten van de Gabberweek

De voorjaarsvakantie, in de eerste week van maart, stond opnieuw in het teken van de Gabberweek. Het activiteitenprogramma voor inwoners uit de gemeenten Medemblik, Opmeer en Andijk.
De colleges en raadsleden van de deelnemende gemeenten waren op 4 maart jl. uitgenodigd door de organisatie van de Gabberweek. Wethouder Louw-Jan Zwagerman was onder de indruk. Na een inleiding door de organisatie kregen de bestuurders een kijkje in het programma. Er werden vier activiteiten op locatie bezocht. Zwagerman: "Niet alleen is er van alles te doen voor de jeugd, maar ook de senioren kunnen deelnemen. De oudste deelnemer is 93 en de jongste 6 jaar!" Aan de Gabberweek 2009 namen 2100 deelnemers deel waarvoor 540 vrijwilligers klaarstonden. Zij verzorgden onder andere het vervoer met 40 busjes naar uiteenlopende locaties en activiteiten. Er waren twee programma's; voor kinderen van groep 7/8 van de basisschool en voor senioren.
Ca. 240 deelnemers waren afkomstig uit gemeente Medemblik. Zwagerman: "Het is echt een geweldig feest".