Gemeente Aalten


Gemeenten en Bouwend Nederland Achterhoek en Liemers ondertekenen invoeringsovereenkomst Formule 1 voor bouwvergunningen

Vergunningsprocedure verloopt daardoor twee tot vijf weken sneller Samen met Bouwend Nederland Achterhoek en Liemers hebben de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre,
Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen afgesproken per half maart een verbeterde bouwvergunningsprocedure in te voeren: de `Formule 1 voor een bouwvergunning'. Door een eenvoudig actieoverzicht moet het voor aanvragers mogelijk zijn de aanvraag beter en vollediger in te dienen, waardoor de vergunningsaanvraag sneller kan worden behandeld. Hierdoor moet het bouwvergunningsverleningstraject bij de gemeenten gemiddeld twee tot vijf weken sneller kunnen verlopen. Dit initiatief is uniek in Nederland. De gemeenten en Bouwend Nederland hopen hiermee hun klanten en inwoners nog beter van dienst te zijn.

Bij een bouwvergunningsproces komt best veel kijken en met het handige Formule 1 vierstappenplan en de checklist wordt in één oogopslag duidelijk wat nodig is voor een gemeente om de aanvraag in behandeling te kunnen nemen. We vinden het belangrijk om altijd te blijven kijken naar hoe we de dienstverlening aan onze klanten nog verder kunnen verbeteren en dit is een mooi voorbeeld. De overheid en bedrijfsleven zetten hier samen de schouders onder, met als resultaat een mooie tijdswinst in het vergunningsproces.

De verbeterde aanpak is een actie die onder andere versneld is door de zogenaamde Werkfabriek over de aanpak van de economische crisis die de Regio Achterhoek, gemeenten en het bedrijfsleven onlangs hielden om samen te bekijken op welke wijze bepaalde dienstverlening sneller kan.

Donderdag 12 maart ondertekenden de deelnemende gemeenten en Bouwend Nederland de Formule 1 invoeringsovereenkomst in het gemeentehuis van Doetinchem. Wethouder Wim ten Voorde zette namens de gemeente Aalten zijn handtekening. De gemeenten en Bouwend Nederland informeren aannemers, architecten, adviesbureaus etc. in hun gemeenten binnenkort over de nieuwe, verbeterde bouwvergunningsaanvraag.