Ministerie van Defensie

Commando-overdracht Joint Support Detachment

12 maart 2009, 17.22 uur

Na ruim vier maanden is op donderdag 12 maart 2009 een einde gekomen aan de werkzaamheden van het achtste Joint Support Detachment (JSD-8) op Kandahar Airfield (KAF). Majoor Gilbert de Winkel droeg het ondersteuningsdetachement over aan majoor Ad Verbeek. Commando-overdracht Joint Support Detachment

De vertrekkende commandant bedankte JSD-8 voor de voortreffelijke wijze waarop zij de afgelopen 4 maanden hebben gefunctioneerd als Joint Support Detachement. De Winkel: "Dit blijkt ook uit de vele complimenten die ik namens het JSD heb mogen ontvangen over de uitvoering van de werkzaamheden. Deze complimenten kwamen niet alleen uit Tarin Kowt en KAF maar zijn ook vanuit Nederland, hoofdkwartieren en zelfs vanaf de Nederlandse ambassade in Kabul overgebracht.

De nieuwe commandant Verbeek, die de komende 4 maanden de leiding van JSD-9 op zich neemt, onderschreef in zijn toespraak het belang van het JSD in de logistieke keten van de ISAF-missie in Afghanistan. Het detachement vormt de logistieke spil in het theater van al het materieel en personeel dat het gebied in- en uitgaat. Door deze inzet, zowel overdag als 's nachts, werken zij in belangrijke mate mee aan het welslagen van de missie.