Openbaar Ministerie


* >Veroordeling minderjarige pooierboy conform eis

Veroordeling minderjarige pooierboy conform eis

12 maart 2009 - Arrondissementsparket Den Haag

De rechtbank heeft een 15-jarige jongen uit Den Haag vandaag veroordeeld tot vier maanden jeugddetentie en de plaatsing in een justitiële inrichting voor jeugdigen (jeugd-tbs). De jongen moest twee weken geleden voor de kinderrechter komen voor mensenhandel.

De pooierboy ging met de drie minderjarige meisjes uit Den Haag een relatie aan en zorgde ervoor dat de meisjes zich emotioneel aan hem gingen binden. Hij beloofde hen geld en een mooie toekomst samen. Vervolgens haalde hij hen over om voor hem in de prostitutie te werken. De meisjes moesten een groot deel van het verdiende geld aan de jongen geven.

Meisjes die niet meer voor de verdachte wilden werken, chanteerde hij. Zo zei hij dat hij tegen hun ouders zou zeggen wat voor werk ze deden en bedreigde hij hen met geweld.

Volgens het OM werd de 15-jarige verdachte geholpen door een 49-jarige plaatsgenoot die in de opbrengst deelde. Deze man bracht en haalde de meisjes naar adressen waar ze hun klanten moesten ontvangen. De 49-jarige Hagenaar stond onlangs voor de rechtbank en tegen hem eiste het OM een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk. De uitspraak in deze zaak is 23 maart.