Gemeente Hoorn

Afsluiting onderdoorgang Aquadence

B en W hebben besloten de onderdoorgang op de Binnenluiendijk bij Aquadence Luijendijck af te sluiten. Daarmee stemmen zij in met het verzoek van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex om hekken te mogen plaatsen.
Er zal nu een formele procedure voor onttrekking aan de openbare weg worden gevolgd; daarvoor is een besluit van de gemeenteraad nodig. De Vereniging van Eigenaren zal een bouwvergunning moeten aanvragen voor het hekwerk.

De bewoners van het complex ervaren al jaren overlast van jongeren die de poort gebruiken als overdekte hangplek. Extra surveillances door politie en Regio Control, maar ook het plaatsen van sluishekjes om brommers en scooters te weren, hebben geen einde gemaakt aan de geluidoverlast, het lastigvallen van bewoners, vervuiling, vernielingen enz.

Gevolg van de afsluiting is wel dat wandelaars een stukje moeten omlopen. De onderdoorgang maakt namelijk deel uit van een looproute tussen de Nieuwe Wal en de binnenstad. Alternatieve wandelroutes zijn de wandelpaden over de Timmerwerf en door het Julianapark langs het Markermeer.
Laatste wijziging van deze pagina: 12 maart 2009