Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Verbetering particuliere woningen

12 maart 2009
Het Dagelijks Bestuur is akkoord met het plan van aanpak om het woningbezit van particuliere eigenaren te verbeteren. Net als de afspraken die er met de woningcorporaties zijn, wil het stadsdeel ook tot (investerings-)afspraken komen met de grootste groep woningeigenaren in ons stadsdeel. Deze groep, die 45% van de woningen bezit, wordt nu in beeld gebracht.

Kwaliteitsmonitor foto van renovatiewerkzaamheden

Uit de onlangs gereed gekomen `Kwaliteitsmonitor' blijkt dat een aantal panden slecht is; die zijn dan ook volgens de bestaande regels aangeschreven. Met de panden die als `matig' en `redelijk' betiteld worden, wil het stadsdeel nu preventief te werk gaan, te beginnen met de matige panden.

Reservefonds

Iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) moet sinds 1 mei 2008 over een reservefonds beschikken voor het uitvoeren van groot onderhoud. De kleine VvE's hebben dit vaak niet. Het stadsdeel wil de woningverbetering stimuleren. Door het aanbieden van secretariële en administratieve ondersteuning en de begeleiding bij het opstellen en uitvoeren van een begroting voor meerjarenonderhoud.

Dit plan wordt ter kennisname aan de raadscommissie Wonen gestuurd.
---