IJssellandziekenhuis

12 March 2009

Nieuwe voet- en enkelpoli gestart op 3 maart 2009

Voet- en enkelklachten komen veel voor. Er bestaan ook veel verschillende ziektebeelden die kunnen leiden tot voet- en enkelklachten. Voorbeelden zijn artrose (gewrichtsslijtage), artritis (gewrichtsontsteking), instabiliteit, aangeboren afwijkingen en peesaandoeningen.

Daarom is het IJsselland Ziekenhuis op 3 maart gestart met de voet- en enkelpolikliniek. Tijdens deze spreekuren wordt een patiënt door de orthopaedisch chirurg gezien en daarnaast meteen door de orthopaedisch schoenmaker. Eén polikliniekbezoek is voldoende om de behandeling op te stellen.

Op de dinsdagochtend draait de Voet- en Enkel poli. Tijdens dit spreekuur worden patiënten niet alleen gezien door een orthopaedisch chirurg, die gespecialiseerd is in voet- en enkelpathologie, maar ook door een orthopaedisch schoenmaker. Een patiënt heeft hierdoor bij één polibezoek zowel de expertise van de orthopaedisch chirurg als de orthopaedisch schoenmaker. Een patiënt kan natuurlijk ook een afspraak maken voor het `gewone' spreekuur; dan is de orthopaedisch schoenmaker niet aanwezig.

Veel voet- en enkelklachten kunnen worden behandeld in de vorm van een gipsbehandeling, fysiotherapie, steunzolen, schoenaanpassingen of speciaal orthopaedisch schoeisel.

Voor veel aandoeningen bestaat ook een mogelijkheid om te opereren.
---