FloraHolland


Benefietveiling voor Alzheimer Nederland bij FloraHolland

RIJNSBURG, 3 maart 2009 (persbericht) - Als aftrap voor een joint promotion van narcissen en Alzheimer Nederland organiseert FloraHolland op donderdag 12 maart een benefietveiling bij FloraHolland Rijnsburg. De joint promotion is een initiatief van de projectgroep Narcissen voor Alzheimer Nederland, waarin de branche breed vertegenwoordigd is.
Via een gezamenlijke promotiecampagne wordt de verkoop van narcissen gestimuleerd. Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan Alzheimer Nederland. Aanleiding is het feit dat narcissen de stof galantamine bevatten, die een heilzame werking heeft voor Alzheimer patiënten. Holland Biodiversity is bezig het galantamine-gehalte in bepaalde narcissenbollen verder te ontwikkelen.

Narcissen voor goede doelenveiling
De aanvoerders Firma W.F. Leenen & Zn, Fa. M.H. van der Zon & Zn en Aad van Ruiten stellen twee karren met daarop 96 fusten narcissen ter beschikking voor deze benefietveiling. De narcissen worden per fust (inhoud 100 stelen) geveild. Kopers op FloraHolland Rijnsburg en op afstand inkopende kopers op andere FloraHolland-vestigingen met een KOA-Rijnsburg-aansluiting kunnen op dit narcissenaanbod bieden. De opbrengt van de geveilde karren wordt ter plekke overhandigd aan Alzheimer Nederland.

Joint promotion met verschillende doelen
`Narcissen voor Alzheimer Nederland' is een initiatief van narcissenbollen- en bloementelers, veredelaars, exporteurs, Holland Biodiversity en FloraHolland. De sector werkt daarbij samen met Alzheimer Nederland, aan welke stichting een deel van de verkoopopbrengsten ten goede komt. Naast het stimuleren van de afzet en het leveren van een bijdrage aan het goede doel willen de initiatiefnemers een steentje bijdragen aan het verbeteren van het narcissenimago op langere termijn. Er worden verschillende concepten ontwikkeld voor de promotiecampagne, waarin alleen narcissen van topkwaliteit van de betrokken aanvoerders gebruikt worden.