Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ERIC VLOEIMANS en GATECRASH FT. SIMIN TANDER

Eric Vloeimans en zijn band Gatecrash presenteren het groot talent zangeres Simin Tander tijdens de vierde aflevering uit de Master Talent Series. Een reeks van dubbelconcerten van de Badcuyp Centrum voor Muziek, waarbij de avond begint met een concert door een jong veelbelovend talent in samenspel met een 'master musician', gevolgd door een concert van de meester zelf met band, na de pauze.

De jonge, Duits-Afghaanse zangeres en componiste Simin Tander kan alleen al met haar stem verhalen vertellen. Haar bijzondere stijl kenmerkt zich door improvisatie, expressie en een mate van persoonlijkheid die zeldzaam is. Jazz-icoon Sheila Jordan was zo onder de indruk van Simins talent dat zij haar in 2005 een beurs toekende om lessen te volgen in new York. Verschillende internationale jazzpodia en festivals verwelkomden haal al, waaronder; North Sea Jazz Festival, Women In Jazz in het Duitse Halle en Music Meeting in Nijmegen. Verder werd zij als speciale gast uitgenodigd door bekende jazzmusici zoals Frans Vermeerssen en Harmen Fraanje. Haar unieke stem geluid en muzikale gave is een groot geschenk voor het publiek.

Eric Vloeimans, de master van deze avond, staat Simin Tander bij met zijn band Gatecrash. Een wereldkwartet met een totaal eigen, lyrisch en warm geluid dat naadloos aansluit bij het talent Tander. De aanpak van Gatecrash, de manier waarop er naar een thema wordt toegespeeld, geweven en gevarieerd is een puur avontuur. Alsof je Picasso aan het schilderen ziet en je voor je ogen een meesterwerk hoort/ziet ontstaan. Alleen is het hier een kwartet musici dat in sublieme en opperste samenwerking een meesterwerk laat ontstaan van muziek die een ieder werkelijk raakt. Magnifiek!

Donderdag 12 maart. Aanvang; 20.30 uur in de Badcuyp Centrum voor Muziek in Amsterdam. Toegang; E 10,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a..; www.badcuyp.nl/interviews.html. Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muzikale niches en onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische produkten.

///einde persbericht///

Met vriendelijke groet,

Loek, communicatie en media

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.

tel. 020- 675.96.69
Loek is aanwezig op kantooruren van maandag t/m woensdag.