Gemeente Brummen


Forumbijeenkomst op donderdag 12 maart 2009

(Oorspronkelijke publicatie datum: 28-02-2009)

Op donderdagavond 12 maart vindt een gecombineerde forumbijeenkomst Samenleving/Ruimte plaats. Er staan ditmaal twee inhoudelijke onderwerpen op de agenda. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om het forum bij te wonen en in te spreken of mee te praten. Een forumbijeenkomst heeft tot doel voor de gemeenteraad om informatie te vergaren over onderwerpen waarover doorgaans later in die maand een politiek besluit genomen moet worden.

De reden waarom in maart de fora Samenleving en Ruimte zijn gecombineerd tot één forum heeft te maken met het beperkte aantal onderwerpen. De agenda telt in totaal vijf onderwerpen, waarvan twee inhoudelijke voorstellen. Belangrijk onderwerp is de Kadernota Dierenwelzijn Gemeente Brummen. Tweede onderwerp is de kredietaanvraag voor het Centrumplan Eerbeek. Een ander vast agendapunt is de voor de gemeenteraad ingekomen post. Tussen de ontvangen brieven en documenten zit ook het onderzoek dat namens het college van B&W is uitgevoerd rondom de draagkracht van een drietal bruggen over het Apeldoornskanaal. De gemeente-raad zal ook over dit onderwerp in gesprek gaan.

De agenda met de achterliggende stukken van het forum kunt u vanaf vrijdag 6 maart 2009 downloaden van deze site. Ook kunt u vanaf die datum een gratis een exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Meepraten
De forumbijeenkomsten zijn openbaar en iedereen is van harte welkom om deze bij te wonen en mee te praten. Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen. Ook bevat de agenda van een forum altijd het punt vragenuurtje, waarbij raadsleden, maar ook burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun mening of visie kunnen laten horen. Dit hoeft dus niet persé te gaan over een onderwerp dat op de agenda staat.