Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - 10 maart 2009

Scholieren Farelcollege pimpen afvalbakken in Schothorst

Donderdag 12 maart hangt wethouder Hans van Daalen de eerste kunstzinnig beschilderde afvalbakken op bij de speelplaats aan de Kroonenburg in Schothorst. De vijf leerlingen die de bakken beschilderd hebben doen dit jaar eindexamen in het vak tekenen. Het project is een samenwerking van het Farelcollege, Matchpoint Betrokken Ondernemen en de gemeente.

De leerlingen die de afvalbakken beschilderd hebben zijn: Patrick Sneijder, Bart Stout, Tom Hofman, Michael Plant en Sylvan Prijt.

In totaal hebben zij 13 afvalbakken beschilderd. De wijkopzichter van Schothorst heeft van tevoren de ontwerpen beoordeeld en aangegeven wat wel en niet past in de openbare ruimte. Ook heeft hij de leerlingen de speelplekken in de wijk laten zien waar de bakken komen te hangen en hen meegenomen naar de ROVA om te laten zien hoe het afval na het ophalen wordt verwerkt. Het project valt voor de leerlingen binnen hun maatschappelijke stage. Het doel van maatschappelijke stages is dat de jongeren oog krijgen voor de vele belangen en groepen mensen in de samenleving. Het gaat daarbij ook om het zelf voelen en nemen van verantwoordelijkheid.

Wethouder van Daalen: 'Het beschilderen van afvalbakken door leerlingen is een goed initiatief. De beschilderde afvalbakken vallen nu extra op. Hopelijk stimuleert het mensen om hun afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te doen in plaats van op de grond te gooien.'

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort