Gemeente Stadskanaal

Donderdag 12 maart is er een inloopbijeenkomst over de plannen voor het Willem Diemerplein. De inloopbijeenkomst is van 16.00 tot 20.00 uur in De Kameleon aan de Willem Diemerstraat. Bewoners in Musselkanaal zijn begin maart door middel van een huis aan huis brief uitgenodigd. Lefier, gemeente Stadskanaal, bibliotheek Musselkanaal, buurthuis De Kameleon, huurderorganisatie De Koepel en Wijkaanpak Stadskanaal organiseren deze bijeenkomst.

De plannen

Op de huidige locatie van de bibliotheek en het buurthuis De Kameleon aan het Willem Diemerplein worden nieuwe buurtvoorzieningen met woningen gebouwd. Het omliggende gebied wordt ook opnieuw ingericht. De plannen bestaan uit de nieuwbouw van de bibliotheek, het buurthuis De Kameleon, een supermarkt en sociale huurwoningen. Eind 2009/begin 2010 wordt met de nieuwbouw begonnen.

Wat mag u verwachten?

Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u tekeningen en plattegronden bekijken van de nieuwbouwplannen. Ook zijn er tekeningen van de invulling van de openbare ruimte rondom de nieuwbouw. Medewerkers van Lefier en de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De overige deelnemende organisaties, zoals De Kameleon en de bibliotheek, presenteren hun activiteitenplanning voor 2009. De bewonerswerkgroep Spelen, Sport en Jeugd toont haar plannen voor het herinrichten van de speeltuin aan de Geraniumstraat. Ook toont zij de werkwijze voor de herinrichting van de overige speeltuinen in Musselkanaal.
* 11 maart 2009