Berenschot-onderzoek: crisis en achterstallig onderhoud reden sanering

12/03/2009 07:02

berenschot

Utrecht, 12 maart 2009 - Uit een mini-onderzoek van Berenschot onder 28 directieleden en OR-afgevaardigden van veertien multinationals blijkt dat driekwart van hen binnen afzienbare tijd forse ingrepen in het personeelsbestand verwacht. In ruim de helft van de gevallen zal het gaan om een inkrimping met meer dan 10%. Bestuurders noemen de kredietcrisis als hoofdreden, OR-afgevaardigden zien het ook als achterstallig onderhoud.

Voor het onderzoek beantwoordden directieleden en OR-afgevaardigden zes vragen over hun verwachtingen ten aanzien van de gevolgen van de recessie in hun bedrijf. Het algemene beeld dat de bedrijven schetsen, is dat van heftige reorganisaties met traditionele middelen (ontslagen). Alle deelnemers gaven aan dat er in hun organisatie op dit moment wordt nagedacht over saneren. Ook als dit nog niet direct aan de orde is, is men wel bezig met planvorming en mentale voorbereidingen. Bestuurders noemen vooral de kredietcrisis als hoofdreden voor de sanering, die zij willen invullen door reductie van het aantal werknemers. OR-afgevaardigden zien daarnaast achterstallig onderhoud als reden.

Ruim 60% van de OR-afgevaardigden denkt dat de reorganisatie een combinatie zal zijn van snoeien en groeien: saneren van enkele bedrijfsonderdelen en tegelijktertijd andere bedrijfsonderdelen laten groeien. Bestuurders spreken alleen in termen van snoeien, en niet over groei van andere bedrijfsonderdelen of extra investeringen.

Als gevraagd wordt hoe de personeelskosten op dit moment verlaagd kunnen worden, geeft driekwart van de respondenten aan dat ze kiezen voor afvloeien/ontslaan van medewerkers, en dat voor de overige medewerkers de arbeidsvoorwaarden op peil worden gehouden. Slechts 10% van de respondenten geeft aan de arbeidsvoorwaarden te willen bijstellen. Tijdelijke werktijdverkorting wordt door 25% van de respondenten als (tijdelijke) oplossingsroute gezien.

Het onderzoek vond plaats in het kader van een bijeenkomst die Berenschot organiseerde voor directieleden en ondernemingsraden over de samenwerking tussen bedrijfsleiding en medezeggenschap bij saneringen. Slechts 45% van de OR-afgevaardigden vindt dat zij volledig betrokken zijn in de planvorming van de directie.





http://www.berenschot.com