Gemeente Delft

College stelt Duurzaamheidsplan definitief vast

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft is tijdens haar vergadering van 10 maart akkoord gegaan met het Duurzaamheidsplan Delft 2008 - 2012, het daaraan gerelateerde Klimaatplan en de Nota Natuur- en Milieucommunicatie. Naar verwachting stelt de gemeenteraad het in haar vergadering van eind april vast.

Wethouder Lian Merkx (Milieu) is blij dat het Duurzaamheidsplan binnenkort door de raad kan worden vastgesteld. 'Milieu- en duurzaamheidsbeleid nemen binnen de gemeente Delft een belangrijke plaats in. De komende jaren willen we een aantal grote stappen maken bij de thema's Energie & Klimaat, Leefomgeving, Natuur en water in en om de stad en Duurzame Kennisstad. In het belang van Delft en het klimaat moeten we daar hard aan werken.'

Het Duurzaamheidsplan met de titel 'Duurzaam Delft op de kaart', werd in december door het college in concept vastgesteld. Vervolgens werd het plan zes weken ter inzage gelegd. Ook volgden overlegrondes met een aantal relevante partijen.

De inspraakreacties hebben tot aanscherping van het Duurzaamheidsplan geleid, maar de nota niet wezenlijk veranderd. De focus ligt op het realiseren van een aantal concrete projecten, waarvoor de expertise van de stad bijeen wordt gebracht. De samenwerking wordt gezocht in de oprichting van het Duurzaam Delft Dreamteam, waarin kennisinstellingen, bedrijven, natuur- en milieuorganisaties, de gemeente en inwoners in participeren. Daarnaast worden reeds bestaande samenwerkingsverbanden verder uitgebouwd of aangepast.

Het Duurzaamheidsplan 2008 - 2012 zal, voordat het door de gemeenteraad wordt vastgesteld, naar verwachting tijdens de vergadering van de commissie Veiligheid, Stad en Milieu van 3 april a.s. worden behandeld.

Noot voor de redactie (