Gemeente Delft

B&W Delft kent subsidies toe

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft heeft deze week een aantal jaarlijkse en incidentele subsidies toegekend aan organisaties die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur.

Het college stelde jaarlijkse subsidies beschikbaar aan de organisatoren van een drietal grote evenementen. De stichting Westerpop ontvangt een bedrag van ruim 25.000 euro en de initiatiefgroep Skatejam krijgt 20.000 euro. Het grootste bedrag, 44.000 euro, gaat naar de stichting Theaterfestival voor de Mooi Weer Spelen.

Het architectuurprogramma van TOP en DelftDesign ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Het is de bedoeling om met dit geld kennis over architectuur te verspreiden en de discussie over architectuur te bevorderen. Dit kan door het organiseren van exposities, lezingen, debatten, excursies, symposia en discussies over interieur, architectuur, stedenbouw, landschap en alle kunstvormen die daarmee samenhangen. De subsidie is ook bedoeld voor de organisatie van de 'Dag van de architectuur'.

Met het beschikbaar stellen van een bedrag van ruim 13.000 euro aan de Stichting Kleinschalige Bedrijven komt het college tegemoet aan de wens van de gemeenteraad om de huren van ateliers betaalbaar te houden. Het geld komt ter beschikking aan beeldend kunstenaars aan de Koornmarkt, Nieuwe Langedijk, Trompetstraat en Rietveld.

Noot voor de redactie, (

Gemeente Delft