Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.45 uur

Utrecht, 12-03-2009

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Acaciastraat een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Rond 21.05 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast bij een woning aan de Acaciastraat. Ter plaatse werd samen met de brandweer de deur van de woning opengebroken. In het huis werd op de eerste etage een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden ruim 270 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat er al eerder geoogst is in de woning en doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Woninginbraak

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Paramaribostraat een inbraak in een woning plaats. Later op de avond hield de politie twee jongens aan.

Door een getuige werd omstreeks 17.35 uur naar de politie gebeld omdat hij gezien had dat twee jongens op een rode scooter, een steen door een ruit van een huis hadden gegooid en vervolgens een laptop hadden gestolen. De politie begon direct een zoektocht in de omgeving van de woning. In eerste instantie leverde dit niets op. Later op de avond werden twee jongens, 15 en 17 jaar uit Utrecht, aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de woninginbraak.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Weg tot de Wetenschap vond woensdagmorgen een aanrijding tussen en fietser en een auto plaats. De fietsster raakte gewond.

Een 22-jarige automobilist uit Driebergen- Rijsenburg reed met zijn auto rond 07.55 uur over de Weg tot de Wetenschap in de richting van de Uithof. Op het moment dat hij twee stilstaande stadsbussen wilde inhalen kwam hij in botsing met een vrouw, die net voor de bussen, met haar fiets de weg overstak. De vrouw kwam op het wegdek terecht en raakte gewond aan haar gezicht. Zij moest door ambulancepersoneel behandeld worden. De automobilist raakte niet gewond. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Mishandeling

UTRECHT De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een man en zoekt getuige(n).

Woensdagmiddag wilde een 18-jarige man uit Utrecht zijn bromfiets in een fietsenrek aan de Troosterhof plaatsen. Op dat moment werd hij aangesproken door een jongen die vroeg of de man wilde vechten. Nog voordat het slachtoffer antwoord kon geven kreeg hij een klap in zijn gezicht. Al snel kwamen nog twee verdachten bij het slachtoffer staan en met zn drieën sloegen en schopten zij de 18-jarige man. Uiteindelijk renden het drietal weg in de richting van de Eykmanlaan. De politie is een onderzoek gestart. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.