Deltion College


Jeugdige bezoekers bij het Deltion College

Na het bezoek van de Pabostudenten en de gemeenteraadsleden, deze keer een heel bijzondere club in de Deltioncampus: leerlingen van groep drie (6-7 jaar oud) van basisschool Van Heemstraschool uit Hattem. Samen met hun begeleiders werden zij afgelopen woensdag verwelkomd door Willem van Eijk en Arie Koning namens het project Promotie Techniek. In verband met een techniekweek op de Van Heemstraschool in Hattem leek het juf Agterhuis van groep drie een goed idee het Deltion College te bezoeken. Waarom het Deltion College ? âAls je de kinderen techniek wil laten zien ben je natuurlijk bij het Deltion op de juiste plaatsâ, aldus Juf Agterhuis.

Programma
De kinderen splitsten zich op in vier groepen om te starten met het techniekprogramma. Ze bekekenen een moderne freesbank, mochten zelf ook op een knop drukken, gingen op de foto met stoere pilotenpet bij de straaljagers, kropen achter het stuur van een rallyauto, mochten even flink op het gaspedaal trappen en bekeken tot slot de autosimulator. Naast de deskundige uitleg van docenten ( Gerwin van Aefst, Leonard Hilbers en Bob Ravesteyn ) werd er ook toelichting gegeven door een aantal Deltionstudenten. De kinderen luisterden aandachtig naar de uitleg van een luchtvaartstudent en ze mochten springen op zijn veiligheidsschoenen om de sterkte te demonstreren, dat was natuurlijk spannend omdat hij de schoenen nog aan had. Na een groepsfoto te hebben gemaakt bij de scheepsmotor op de boulevard, kreeg de juf een flinke stapel kleurplaten van een vliegtuig mee en gingen de kinderen weer naar huis. Gezien de enthousiaste reacties van kinderen en begeleiders zullen we over een aantal jaren een aantal van hen zeer zeker terug zien op het Deltion als techniekstudent.

Promotie Techniek
Het bezoek is onderdeel van het project Promotie Techniek van het Deltion College, om via het onderwijs de belangstelling voor wetenschap en techniek te stimuleren bij jongeren. In samenwerking met de Gemeente, het bedrijfsleven, het onderwijsveld en ouders zorgt het Deltion voor een uitdagende technische leeromgeving voor zowel scholieren als docenten.