Ingezonden persbericht


Persbericht

12 maart 2009

John Kroes nieuwe directeur Stichting Stadspartners Leiden

John Kroes (54) wordt per 15 maart 2009 directeur van Leiden Marketing, de handelsnaam van de Stichting Stadspartners Leiden. Tot zijn takenpakket behoort de promotie en marketing van Leiden, de verdere opbouw van de organisatie en de versterking van het netwerk. Daarnaast moet op korte termijn de realisatie van het nieuwe Visitor Centre Leiden (zomer 2009) plaatsvinden, aangevuld met een Expatdesk in de loop van 2009.

John Kroes is een bekende in de Leidse samenleving. En als directeur heeft hij zijn sporen onder andere verdiend op de terreinen communicatie, PR en marketing, internationa- lisering, fondswerving en de realisatie van partnerships. Expertises waarvan Leiden Marketing en het Visitor Centre Leiden maximaal profijt zullen trekken.

John Kroes combineert de werkzaamheden voor Stadspartners met (onderdelen van) zijn huidige functie van directeur Informatie, Communicatie en Studentenzaken bij de Universiteit Leiden.
In deze combinatie wordt de verweving van, en betrokkenheid tussen universiteit en stad verder versterkt. Beide functies zullen door John worden vervuld vanuit de vestiging van Leiden Marketing in het "Huis van de Stadspartners", Stationsweg 41.

Leiden Marketing is de handelsnaam van de stichting Stadspartners Leiden Stad van ontdekkingen. In deze netwerkorganisatie werken 17 stadspartners samen aan de promotie van de stad Leiden met als doelstelling om meer bezoekers, toeristen, congressen, evenementen en bedrijven naar Leiden te krijgen. Tot de stadspartners behoren; de gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, Museumgroep Leiden , het LUMC, Centrummanagement Leiden, ROC Leiden, de Koninklijke Horeca Nederland afd. Leiden, het Hotel-overleg Leiden, de leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal, Hogeschool Leiden, Webster University, HDC Media, de Pieterskerk, de Kamer van Koophandel, Leiden Life Meets Science, de stichting Leiden Congresstad.

Leiden Marketing
Postbus 190 2300 AD Leiden Stationsweg 41 2312 AT Leiden NL T+31(0)715160990

F+31(0)715160999

info@leidenmarketing.nl KvK 27309037




---- --