Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 maart 2009

Requiem de derde uitvaartorganisatie van Nederland met nu meer dan 10.000 uitvaarten per jaar

De afgelopen weken hebben zich twee nieuwe uitvaartondernemingen aangesloten bij Requiem Uitvaartzorg: Vredehof Uitvaartverzorging in de regio Twente en Uitvaartverzorging Jos Bouwens/Rob van de Velde in Vinkeveen. Hiermee is Requiem de derde uitvaartorganisatie in Nederland geworden, na Dela en Monuta, met meer dan 10.000 uitvaarten. De netwerkorganisatie voor lokale, zelfstandige uitvaartondernemers, opgericht in juni 2007, bestaat op dit moment uit 62 ondernemers en heeft een landelijke dekking.

Requiem Uitvaartzorg is een netwerkorganisatie van lokale, zelfstandige uitvaartondernemers die voor kwaliteit staan. Requiem selecteert uitvaartondernemers op vijf kernwaarden: persoonlijke aandacht voor nabestaanden, persoonlijke invulling van de uitvaart, ruim beschikbare tijd om de nabestaanden bij te staan, transparantie en lokale binding. Om deel te kunnen nemen, betalen de uitvaartondernemers een fee die afhankelijk is van de omvang van hun onderneming.

Requiem ondersteunt de ondernemers met nieuwe diensten. Hierbij is de website www.requiem.nl de basis. Internet speelt een steeds belangrijkere rol bij het afscheid nemen van een dierbare. Requiem helpt de uitvaartondernemer om hiervan op passende wijze gebruik te maken. Eén van de innovaties is een besloten informatieplaats op het internet, Persoonlijk Requiem, die tevens fungeert als een community. Van alle bijdragen op deze gedenkplaats worden Afscheidsboeken samengesteld, een innovatie in de Nederlandse uitvaartwereld. Requiem geeft daarnaast het nieuwe glossy magazine over de dood to Be mee aan bezoekers van uitvaarten.

De Requiem organisatie wordt geleid door Erik Jan Verhulst (44). Verhulst over de nieuwe mijlpaal die bereikt is: "De ontwikkelingen in de uitvaartsector gaan nu snel. Lokale ondernemers die nog tijd nemen voor mensen en betere kwaliteit leveren sluiten zich in snel tempo aan bij Requiem. De sterke positie van natura uitvaartverzekeraars én de mogelijkheden die het internet biedt om nabestaanden van dienst te zijn, zijn de drijvende factoren achter deze ontwikkeling. Het gevolg is mooiere uitvaarten voor mensen."



Ingezonden persbericht