Gigaracing

Opnieuw zeer nuttige testdag voor Giedo op Paul Ricard

Giedo van der Garde heeft op de tweede testdag in Frankrijk weer bijzonder nuttig werk verricht met het oog op de start van het komende GP2-seizoen. De coureur van iSport was opnieuw niet bezig met het neerzetten van de snelste tijd, maar testte verschillende downforce-niveau's, die komend seizoen zeer van pas zullen komen.

Gepubliceerd: Thursday 12 March 2009
"We reden vandaag op een andere configuratie van het circuit van Paul Ricard dan gisteren", liet hij weten. "Vandaag testten we dan ook de auto zoals hij op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza afgesteld zou worden. Dan ben je weliswaar niet snel op dit circuit, maar verzet je wel nuttig werk. Volgens mij wilde de concurrentie vooral even wat zelfvertrouwen opbouwen, want zij stelden de auto vooral af op dit specifieke baantje, waar we komend seizoen niet meer op zullen rijden."

"Morgen testen we weer een andere lay-out, en houden we ons bezig met de setup zoals we die in Monaco en Hongarije zullen hebben. Hopelijk kunnen we dan alles wat we de afgelopen dagen geleerd hebben bij elkaar zetten, waardoor we ook even echt kunnen knallen."