Gemeente Hulst


Persbericht - 12.03.2009

Schouderklopjes voor Hulstenaren

Inwoners die een serieuze schouderklop verdienen, krijgen die in de gemeente Hulst ook. Dit doet het gemeentebestuur door het toekennen van de Pelgrimstas. Daarvoor gebruikt het gemeentebestuur echter wel de ogen en oren van al haar inwoners. Mensen die iemand kennen die het écht verdient om eens in het zonnetje te worden gezet omdat hij of zij zich op bijzondere wijze inzet, kunnen dat nu melden bij burgemeester Jan-Frans Mulder.

Voor de toekenning van de Pelgrimstas is het van belang dat de inzet positief effect heeft (gehad) voor de gemeente Hulst in haar algemeenheid of voor inwoners of bezoekers. Kortom: Een en ander heeft zich afgespeeld in de gemeente Hulst of heeft positief effect gehad op de gemeente en de gemeenschap in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Mensen die iemand kennen die zij willen voordragen voor een Pelgrimstas, kunnen een briefje sturen aan:
Gemeente Hulst
T.a.v. Burgemeester J.F. Mulder
Postbus 49
4560 AA Hulst.

In dat briefje leggen zij zo goed mogelijk uit op welke wijze de aangedragen persoon zich voor de Hulster gemeenschap heeft ingezet. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 27 maart 2009. Op zaterdag 13 juni 2009 vindt de uitreiking plaats.

Voor nadere informatie kan men u terecht bij de stafafdeling Bestuursondersteuning, bereikbaar op tel. 0114-389131.

De symboliek van de Pelgrimstas schuilt in de volgende achterliggende gedachte. De betreffende persoon heeft een tas vol goede ideeën aangedragen of een tas vol goede daden verricht. Hierbij heeft de gemeente Hulst op enigerlei wijze telkens centraal gestaan en zijn in principe de gemeente en haar inwoners c.q. bezoekers de begunstigden geweest.
De Pelgrimstas wordt alleen aan inwoners van de gemeente Hulst uitgereikt. De tas is vormgegeven in brons. Deze vorm van waardering refereert ook aan de beroemdste inwoner van onze gemeente: Reynaert de Vos. (Hij ging op pad met zijn pelgrimstas).

---