Opdracht Red Spider Next Generation gaat naar RealOpen IT


DELFT, 20090312 -- RealOpen IT, leverancier van onafhankelijke, op open standaarden gebaseerde automatiseringsoplossingen, heeft na een intensief voorbereidings- en offertetraject van de vereniging Red Spider de opdracht gekregen om een vernieuwd, flexibel en toekomstgericht Identity Management systeem te ontwikkelen voor het voortgezet en middelbaar onderwijs. Er zijn meerdere redenen om de huidige Red Spider versie vanaf de tekentafel opnieuw te ontwerpen. Allereerst zijn veel onderwijsinstellingen van plan hun huidige bronsystemen te vervangen of hebben dit reeds gedaan. Eerder gemaakte ontwerpkeuzes maakten het lastig om hier snel op in te spelen.

Ten tweede vinden er continu veranderingen plaats op het gebied van Identity Management. Vooral role-based - en access based management, workflow integratie en beheer van nieuwe accounts als `ouders' en stagebedrijven maken een steeds belangrijker deel uit van Identity Management.

Red Spider Next Generation is een Identity Management oplossing, speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en platform onafhankelijk. Red Spider Next Generation zal informatie uit bronsystemen, waaronder deelnemer-en medewerker systemen ontsluiten en koppelen naar afnemende systemen waaronder netwerken, mailsystemen en onderwijssystemen. Hiermee wordt veel tijd en geld bespaard. Red Spider Next Generation ontsluit informatie voor deelnemers, medewerkers, ouders en derden. De nieuwe Identity Management oplossing zal als upgrade aangeboden worden aan onderwijsinstellingen die al gebruik maken van Red Spider. Red Spider Next Generation zal ook geĂŻntroduceerd worden aan het voortgezet onderwijs, ROC's en AOC's die nog niet aangesloten zijn bij de vereniging.


Bert van Daalen, secretaris van de vereniging Red Spider: "RealOpen IT is een betrokken en enthousiaste implementatie partij binnen de vereniging Red Spider. Omdat het bedrijf niet alleen begrijpt hoe onderwijsinstellingen gemanaged worden, maar ook weet heeft van de pijnpunten, geven we deze opdracht graag aan hen uit handen. Eind 2009 verwacht de vereniging over Red Spider Next Generation te beschikken, en hiermee zullen we de koppositie als marktleider voor het Identity beheer binnen het voortgezet en middelbaar onderwijs behouden en verder kunnen uitbreiden."





Ingezonden persbericht