MMID ontwikkelt slimme klembeugel voor Maskate


DELFT, 20090312 -- MMID ontwikkelde samen met Maskate een klembeugel die kostbare installatietijd en ruimte bespaart, gemakkelijk verwerkbaar is en ervoor zorgt dat de aansluiting tussen elektrabuizen en lasdoos er altijd netjes uitziet.

Maskate is producent van een ruim assortiment bevestigingsproducten en kabelkanalen. Met de merknamen Canalit en Mepac neemt Maskate een sterke positie in op de markt voor professionele bevestigingsmaterialen. Het bedrijf is continue bezig met productinnovaties en vond in MMID een goede ontwikkelpartner.

Een van de nieuwste innovaties van Maskate en MMID is de KB2 klembeugel, die een oplossing biedt voor een bekend probleem van veel installateurs; elektrabuizen die slecht aansluiten op de beschikbare lasdozen. Dit komt vooral doordat de steekmaat van de openingen in de lasdoos niet strookt met de steekmaat van de bestaande klembeugels. Maskate bedacht een slimme, gepatenteerde oplossing voor dit probleem en heeft MMID gevraagd dit verder uit te werken tot een realiseerbaar product. Bij de ontwikkeling lag de focus op vormgeving, branding, robuustheid en installatiegemak. Het resultaat is de KB2 klembeugel die altijd voor een passende aansluiting zorgt. De beugel heeft een hoge klemkracht en is eenvoudig te bevestigen met schroef, plug of schiethamer. Volkomen uniek is de eigenschap dat bij de montage van drie elektrabuizen er slechts twee KB2 klembeugels nodig zijn, en dat met drie KB2 klembeugels vijf elektrabuizen worden gemonteerd. Dat betekent een besparing van 40% op materiaal en arbeidstijd, plus een veel efficiënter ruimtegebruik. De komende jaren kunt u nog veel innovaties uit de samenwerking tussen Maskate en MMID tegemoet zien!

Kijk voor meer informatie op onze website www.mmid.nl. Verkoopadressen vindt u op www.mepac.nl.





Ingezonden persbericht