Schone lucht op de werkplek


MMID ontwikkelt industriele afzuigkap voor Euromate

DELFT, 20090312 -- Lasrook, slijpstof en vonken vormen een groot gevaar voor de veiligheid en gezondheid van werknemers in de metaalindustrie. MMID ontwikkelde in samenwerking met Euromate in korte tijd een modulaire afzuigkap die lasrook snel en efficiënt verwijdert, zodat de medewerkers in een veilige en schone omgeving kunnen werken.

Euromate maakt deel uit van de Clean Air Group, specialist in het reinigen van binnenlucht. Speciaal voor de metaalindustrie bedacht Euromate een innovatieve oplossing voor het afzuigen van lasrook. MMID werd ingeschakeld om het concept in een korte doorlooptijd te vertalen naar een aantrekkelijk product.

De afzuigkap is opgebouwd uit modulaire componenten en is daardoor geschikt voor oppervlakken variërend van 1,5 tot 8 m2. Het bestaat uit met hars opgevulde deflectorplaten die ervoor zorgen dat de rook gecontroleerd wordt afgevoerd. In de aluminium zijprofielen kunnen branding strips worden aangebracht, zodat de afzuigkap klantspecifiek kan worden geleverd. Laslamellen zorgen voor extra veiligheid en worden via een handig kliksysteem aan de kap bevestigd.

De afzuigkap kan aan het plafond worden gemonteerd of op aluminium staanders worden geplaatst. De hoekstukken vormden daarom een extra aandachtspunt tijden de ontwikkeling. De basishoek van plaatstaal levert de nodige stevigheid en een lage kostprijs. Een eenvoudige afdekkap op het hoekstuk zorgt voor een strak aanzicht. Het systeem wordt ter plaatse gemonteerd, waardoor de transport- en assemblagekosten minimaal blijven. De intensieve en efficiënte samenwerking tussen MMID, Euromate en de toeleveranciers resulteerde in een uniek product ontwikkeld met een gunstige kostprijs.

Wilt u meer weten over het ontwerp van de afzuigkap? Bekijk dan de productfilm op onze website www.mmid.nl.





Ingezonden persbericht