Boi Akih: `Around the Mediterranean Sea'


Een zeldzame combinatie van stem, gitaar, tabla, duduk en improvisatie

AMSTERDAM, 20090220 -- Donderdag 12 maart neemt Boi Akih hun publiek mee op reis naar het Middellandse zeegebied. Dit concert, waarin de Armeense dudukspeler Vahé gastsolist is, maakt onderdeel uit van de concertreeks `De drie continenten'.

De drie continenten Azië, Afrika, en Europa, vormen de rode draad van deze concertreeks. De verschillende voorstellingswerelden worden uitgewerkt door middel van thema's. Tijdens dit concert staat het thema `Around the Mediterranean Sea' centraal. Het `Boi Akih' ensemble, dat bestaat uit zangeres Monica Akihary, componist en gitarist Niels Brouwer, en tabla speler Sandip Bhattacharya, ontvangt de bijzondere gastsolist, Vahé. Hij heeft door zijn jarenlange ervaring een grote toegevoegde waarde voor het uit te werken thema.

In `Around the Mediterranean Sea', laten Monica, Niels, Sandip en de Armeense duduk speler Vahé zich inspireren door muziek afkomstig uit het gebied rondom de Middellandse Zee. Vahé is een erkend specialist op het gebied van improvisatie in Balkan, Turkse, Azeri en moderne klassieke stijlen. De combinatie van stem, gitaar, tabla, duduk en improvisatie komt zelden voor en maakt dit concert tot een bijzonder gebeurtenis.

De NPS zal dit concert opnemen en op een later tijdstip uitzenden.

Boi Akih speelt op de toonaangevende festivals in Europa, Afrika en Azië. De albums `Uwa I' en `Yalelol' zijn beiden uitgebracht door het gerenommeerde Duitse WorldJazz label ENJA Records. Zowel in Frankrijk als in Nederland werden `Uwa i' en `Yalelol' verkozen tot het beste WorldJazz album van het jaar. Ook werd Boi Akih genomineerd voor de Beyond Publieksprijs 2007.

Boi Akih
Concertreeks `De drie continenten'
Donderdag 12 maart 2009: Around the Mediterranean Sea met Vahé
Donderdag 23 april 2009: Uwa i-Yalelol met Theo de Jong.

Aanvang: 20.15, Het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6B, 1012 BV Amsterdam.
Losse kaarten ¤ 12,50, kortingsprijs bij vier kaarten of meer ¤10,00
Voor meer informatie: www.bethanienklooster.nl en www.boiakih.com





Ingezonden persbericht