Is Delft nog wel een studentenstad?


DEN HAAG, 20090312 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Delft is gestegen met 14 procent. Een nieuw aangeboden kamer in Delft kostte gemiddeld 326 euro in februari dit jaar. Het aanbod nieuwe kamers is echter flink afgenomen (met 11 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Er werden er in de maand januari 2009 in totaal slechts 88 nieuwe kamers aangeboden. Het lijkt erop dat diegenen die eerder een kamer in Delft hebben kunnen bemachtigen het erg naar hun zin hebben om op kamers te wonen.

Huurprijs kamers Delft neemt flink toe met 14 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Delft is gestegen (14 procent) ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs komt hiermee uit op 326 euro en ligt hiermee 19 euro onder het landelijk gemiddelde (345 euro).



Aanbod kamers neemt af met 11 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in februari 2009 in Delft is afgenomen (11 procent) ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal nieuw aangeboden kamers in Delft komt uit op 88.



Vierkante meter prijs daalt met 3,3 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs is gedaald (-3,3 procent) ten opzichte van een jaar geleden naar een bedrag van 18,68 euro. De gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers was 17,43 m2.




Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/03/12/Kamermarkt+Delft+februari+2009.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.