Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Stadsdeel De Baarsjes - Stedenbouwkundig Plan Augustinuspoort

12 februari 2009

Op 12 maart 2009 is er voor alle bewoners van de Orteliusbuurt en andere belangstellenden een informatiemarkt in Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 125. Van 19.00 tot ca. 21.30 uur bent u van harte welkom.

Op de plek waar nu het Broederhuis, de Augustinusschool, de Augustinuskerk en Nieuw Vredenburgh staan komt over een paar jaar een heel nieuw complex waarin diverse functies zijn ondergebracht. Dit project, aan weerszijden van de Postjesweg, heeft de naam Augustinuspoort gekregen en vormt het centrum van een zogenaamde woonservice wijk. Binnen het project komen voorzieningen voor oudere en gehandicapte bewoners waardoor het zelfstandig wonen langer mogelijk blijft.

Op de plaats van de gesloopte gebouwen aan de Postjesweg en aan het Rembrandtpark komen met uitzondering van het Broederhuis dezelfde instellingen en functies terug, samen met een kleinschalig buurtzorgcentrum, woningen en gebouwde parkeervoorzieningen.

Het Concept Stedenbouwkundig Plan is dinsdag 18 november 2008 besproken in de commissie Wonen. Na een aantal aanpassingen ligt het plan vanaf 12 februari tot en met 27 maart 2009 op vier locaties ter inzage, namelijk:

* Stadsdeelkantoor, Baarsjesweg 224

* DOCK, Borgerstraat 118

* Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 125

* Bibliotheek, Mercatorplein 89

Indien u niet naar de informatiemarkt kunt komen, kunt u uw reactie mailen naar: h.vanhoutrijve@baarsjes.amsterdam.nl of in een brief opsturen naar: Stadsdeel De Baarsjes, T.a.v. de heer H. van Houtrijve, Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam.

Als alle inspraakreacties verwerkt zijn, wordt het Definitief Ontwerp (D.O.) voorgelegd aan de stadsdeelraad. Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.