Tivoli Utrecht

030 - 231 14 91 of check www.tivoli.nl

woensdag 25 februari

EXTRA CONCERT KYTEMAN'S HIPHOP ORKEST

OP DONDERDAG 12 MAART!

IHKV UTRECHT JAZZ FEST

Geen kaarten kunnen krijgen voor het concert van Kyteman's Hiphop Orkest op vrijdag 13 maart? Niet getreurd: vanaf morgen start de voorverkoop voor een extra concert in Tivoli Oudegracht op donderdag 12 maart. Let op: de verkoop via ticketservice start op zaterdag 28 februari.

Wie heeft er nu nog niet van Kyteman heeft gehoord? Na zijn spetterende optredens in een uitverkochte Tivoli de Helling 26 oktober j.l. en Noorderslag is Kytemans Hiphop Orkest niet meer te stoppen. Kyteman verkocht in no time Tivoli Oudegracht uit (concert van 13 maart), waardoor is besloten een extra concert te organiseren en wel op donderdag 12 maart. Dit alles in het kader van Utrecht Jazz Fest.

Vrijwel alle pers besteed er aandacht aan: van NRC tot de Revu tot DWDD, iedereen is lovend over Kytemans Hiphop Orkest. Sinds afgelopen vrijdag gingen er meer dan 4500 albums van Kytemans 'The Hermit Sessions' over de toonbank, vorige week is Pinkpop bevestigd en er zullen nog veel meer mooi festivals volgen. De dag dat de 18-jarige Kyteman (trompettist, componist & producer Colin Benders) zijn kamer in Utrecht-Overvecht betrok, startte hij het werk aan zijn debuutalbum. Drie jaar later kwam hij naar buiten met de plaat in zijn handen. In de tussenliggende periode stond Kyteman op het podium met o.a. Relax, Krezip, Voicst, C-Mon & Kypski en groeide zijn eigen album uit tot een ware obsessie: vaak werkte hij dag en nacht aan 1 stuk, zonder te slapen of te eten en soms zelfs zonder daglicht te zien. Het toepasselijk getitelde The Hermit Sessions werd een monsterproject, volledig gespeeld en geproduceerd door Colin, met bijdragen van o.a. Paradox en ReaZun, Blaxtar, Unorthadox, Bang Bang, GMB, Master Surreal, GG, King Jule en Omar Soulay. Het resultaat is een verpletterend debuutalbum dat de weerslag is van Colins leven en visie op hip hop: optimistisch, muzikaal en grensverleggend. En dit is slechts het begin. Want Kyteman vertaalt The Hermit Sessions met bijna 20 muzikanten en zon 10 MCs en zangers op dezelfde ambitieuze wijze naar het podium. Hooggeerd publiek, wij presenteren u: Kytemans Hiphop Orkest!

UTRECHT JAZZ FEST

Dit concert is een onderdeel van het Utrecht Jazz Fest. Van 10 tot en met 14 maart kun je je onderdompelen in jazz en gemproviseerde muziek met concerten in Rasa, Tivoli, Vredenburg Leeuwenbergh en Leidsche Rijn (slotconcert), Het Utrechts Conservatorium en natuurlijk het SJU Jazzpodium aan de Varkenmarkt. Van lunchconcert tot nachtprogramma, van jong aanstormend jazztalent tot gevestigde namen, van comfortabele jazz tot hedendaagse impro. Utrecht Jazz Fest 2009: Jazz with a bite! Enkele namen: Toots Thielemans, Kytemans Hiphop Orkest, Ineke van Doorn, Gijs Hendriks, Vandermark 5, Jeroen van Vliet, en het Yolk Collective. Meer info: www.utrechtjazzfest.nl

Vragen over het onderstaande? Mail naar info@tivoli.nl, bel met 0900 235 84 86 (0900 beltivoli) of check www.tivoli.nl