Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 3 maart 2009

Avond van de Toekomst: Hoe duurzaam ben jij in 2019? Jongeren bepalen hun toekomst met columns, cabaret, comedy en fashion

Wat kun je nu doen om straks jouw toekomst te bepalen? Deze vraag en meer staat op donderdagavond 12 maart centraal tijdens de Avond van de Toekomst in Bitterzoet, Amsterdam. Vanaf 20:00 kunnen jongeren zien, horen en voelen hoe hun toekomst er uit kan zien. Met columns, cabaret, comedy, fashion en muziek krijgen zij tips & tricks om hun ideale toekomst nu vorm te geven.

Op de avond kunnen jongeren "zappen" tussen verschillende columns, verhalen en sketches. Eelco Fortuijn (oprichter Fairfood) en Jan van de Venis (advocaat Just Law) combineren in hun verhalen moeiteloos thema's als carrière en eerlijke handel. Ontwerpster Sascha de Wael toont haar Fair Fashion collectie en Maurice Seleky praat over de wereld in 2019. Rode draad zijn de inspirerende tips die de bezoekers krijgen bij elk toekomstscenario, zodat ze zelf bewuste keuzes kunnen maken. Voor een humoristisch intermezzo zorgt winnaar van het Amsterdamse Studenten Cabaret Festival, Diede de Jong. Waarzegster Mary Jane voorspelt je toekomst in een handomdraai en vanaf 22.30 is er een afterparty met DJ Jay P.

Onderdeel van de avond is de verkiezing van nieuwe de jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling. Iedereen kan hier kennis maken met de jongeren die de komende twee jaar de duurzame stem van jongeren vertegenwoordigt op internationale vergaderingen en de VN. De kandidaten gaan deze avond met elkaar in debat en de aanwezige jongeren mogen meebeslissen wie de winnaar wordt.

'It's Gettin' Hot in Here' is een campagne van de Nationale Jeugdraad. De campagne wil op een positieve manier bijdragen aan een duurzamere wereld. Door evenementen als deze, maar ook door workshops op scholen, debatten en ludieke acties.

Wat: It's Gettin' Hot In Here: Avond van de Toekomst Wanneer: Donderdag 12 maart. Zaal open: 20.00
Waar: Bitterzoet Amsterdam. Entree: gratis.
Meer info: www.hotinhere.nl

U bent van harte uitgenodigd om bij Avond van de Toekomst aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u bellen naar: Bart Stienissen, Nationale Jeugdraad, tel. 030-2303579, mobiel: 06-13226239, e-mail: communicatie@jeugdraad.nl