Gemeente Dordrecht

Wethouder Lagendijk maakt theaterdebuut

De Dordtse wethouder van Cultuur Jan Lagendijk maakt op 12 maart zijn theaterdebuut in schouwburg Kunstmin. Dat doet hij tijdens de voorstelling De Verlichting is stuk van Floris van Delft. Centraal staat die avond de staat van de Nederlandse democratie. Lagendijk treedt op als voorzitter.

De Verlichting is stuk maakt deel uit van de serie Blind Date - nieuwe theatermakers on tour. Met deze voorstelling onderzoekt Floris van Delft in de vorm van een theatraal debat de democratie en geeft hiermee ruimte aan wat werkelijk aan de hand is in de wereld, in Nederland en in de theaterzaal. Jan Lagendijk, neemt tijdens de voorstelling de rol van voorzitter op zich. Hij gaat in op wat er besproken wordt en trekt uiteindelijk een conclusie. Aan de orde komt bijvoorbeeld in hoeverre politici naar de burgers zouden moeten luisteren. En of de schuld voor sommige huidige problemen bij politici uit het verleden neergelegd kan worden.

Lagendijk kijkt uit naar zijn debuut: 'Debat en cultuur gaan prima samen. Dat laten we in Dordrecht in het CBK op een iets andere manier zien met de inspiratiebijeenkomsten. Het intrigeert me dat Floris van Delft deze twee elementen heeft weten te verwerken in een theaterstuk. Ik ga me vooral laten verrassen en kijk uit naar een spannende avond.'

Kaarten à ¤ 11,- / ¤ 9,50 zijn verkrijgbaar via www.kunstmin.nl en aan de kassa van de schouwburg van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur, telefoonnummer (078) 639 79 79.

Datum 5 maart 2009
Redactie Ronald van Dijk
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 64 25