Gemeente Bronckhorst

Gemeenten en Bouwend Nederland Achterhoek en Liemers komen met Formule 1 voor bouwvergunningen

Vergunningsprocedure verloopt daardoor twee tot vijf weken sneller

Samen met Bouwend Nederland Achterhoek en Liemers hebben de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen afgesproken per half maart een verbeterde bouwvergunningsprocedure in te voeren: de 'Formule 1 voor een bouwvergunning'. Hiermee moet het bouwvergunningsverleningstraject bij de gemeenten gemiddeld twee tot vijf weken sneller kunnen verlopen. Dit initiatief is uniek in Nederland. De gemeenten en Bouwend Nederland hopen hiermee hun klanten en inwoners nog beter van dienst te zijn.

Op 12 maart a.s. ondertekenen de deelnemende gemeenten en Bouwend Nederland de zogenaamde Formule 1 invoeringsovereenkomst in het gemeentehuis van Doetinchem aan de Raadhuisstraat 2.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om op 12 maart a.s. om 08.30 uur bij de ondertekening in het gemeentehuis in Doetinchem aanwezig te zijn. Er is dan ook tijd om persoonlijk met de betrokken wethouders en Bouwend Nederland over dit verbeterde vergunningsproces te spreken.

Hengelo (Gld), 10 maart 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --