GTI NV

Koningin opent gerenoveerd ministerie van Financiën

Zaltbommel, 12 maart 2009

Hare Majesteit de Koningin heeft vandaag het gerenoveerde ministerie van Financiën officieel geopend. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het vernieuwde gebouw onthulde de Koningin een fotokunstwerk van het gerenoveerde pand. GTI heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een aantrekkelijke, veilige en flexibele werkomgeving voor de gebruikers aan het gerenoveerde pand aan de Korte Voorhout.

Zo heeft GTI in nauw overleg met de gebruikers de installaties gemaakt voor toegangs-, inbraak-, en brandbeveiliging van het pand op zo'n manier dat het gebouw een prettige en toegankelijke omgeving blijft. Ook heeft GTI de data-installaties voor alle kantoorfuncties in het pand verzorgd. Deze zijn verwerkt in een verhoogde installatievloer waarmee nu en in een later stadium wijzigingen eenvoudig en snel gerealiseerd kunnen worden. Hierdoor wordt ook de flexibiliteit in de toekomst gegarandeerd. Door goed denkwerk over de toekomst tijdens de realisatie kan GTI in de komende 25 jaar alle elektrotechnische installaties, de energiedistributie en de noodstroomvoorziening efficiënt en effectief beheren en onderhouden.

De renovatie van het ministerie is het eerste rijkshuisvestingsproject in Nederland dat via een publiek-private samenwerking (pps) tot stand is gekomen. Het DBFMO contract omvat het ontwerp, bouw, financiering, beheer en onderhoud van het gebouw voor een periode van 25 jaar. Na een Europees aanbestedingstraject hebben de Rijksgebouwendienst en het ministerie van Financiën consortium Safire gekozen voor de realisatie van deze opdracht. Safire is een samenwerkingsverband van Strukton, Burgers Ergon, GTI, ISS Facility Services en een investeringsfonds van ABN AMRO en Dutch Infrastructure Fund.

Het ministerie van Financiën heeft, in samenwerking met de Rijksgebouwendienst, de renovatie van het ministerie van Financiën aangewezen als een pilotproject voor toekomstige DBFMO-contracten voor publieke gebouwen. Deze innovatieve vorm van aanbesteden heeft een kostenbesparing van 15% opgeleverd in vergelijking met een traditionele aanbesteding.

Perscontacten:
GTI NV, Leen Geschiere Manager Corporate Communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; Postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: 030 656 94 00; fax: 030 656 94 15
e-mail: lgeschiere@gti-group.com