Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2009

Jan Camphuis / Sandra Tiethoff - 053-4555588

Twee meisjes aangehouden na mishandeling medescholiere

Enschede

Twee Enschedese meisjes van 15 jaar zijn woensdag 11 maart aangehouden, omdat zij ervan worden verdacht een 16-jarige medescholiere te hebben mishandeld.

Op 4 maart jl. deed een 16-jarige Enschedese aangifte van mishandeling door twee medescholieren die dag op school. Een onderzoek werd gestart en naar aanleiding hiervan werden de twee 15-jarigen woensdag de 11e maart aangehouden. Beiden zijn in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld en zullen vrijdag de 13 a.s. bij hem in Almelo worden voorgeleid. (09-025105.)

Aangehouden na onderzoek m.b.t. inbraak

Enter

Een thans 26-jarige Amsterdammer is woensdag 11 maart aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht op 14 oktober 2008 betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een bedrijf aan de Vonderweg in Enter.

Na de inbraak bij het bedrijf aan de Vonderweg in Enter werd een onderzoek gestart en naar aanleiding van dit onderzoek werd duidelijk dat de 26-jarige man uit Amsterdam mogelijk bij de inbraak betrokken was geweest. Hij werd door de politie Twente landelijk gesignaleerd en hierop is hij op woensdag 11 maart in zijn woonplaats aangehouden en later op de dag overgebracht naar Twente waar hij in verzekering is gesteld voor nader onderzoek. (08-130123)

Op heterdaad betrapt bij poging diefstal oud ijzer

Hengelo

Twee mannen zijn woensdagmiddag 11 maart betrapt toen zij probeerden oud ijzer te slopen van een leegstaande boerderij aan de Bergerinksweg in Hengelo. Een van de twee kon worden aangehouden.

Een getuige belde woensdagmiddag 11 maart om ongeveer 14.00 uur met de eigenaar van de leegstaande boerderij en vroeg hem of er al gesloopt mocht worden aan de boerderij. De getuige had namelijk twee personen bezig gezien bij de boerderij die probeerden om de dakgoot van de boerderij af te slopen. Een van de twee mannen ging er vandoor toen de politie ook ter plaatse kwam, de tweede, een 42-jarige man uit Ede, kon worden aangehouden en is overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. In de loop van de woensdag is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is bekend en door de officier van justitie is ondertussen toestemming gegeven voor zijn aanhouding. (09-028066)

Auto attente passante opengeknipt

Enschede

Nadat zij, een toevallige passante, een slachtoffer van een eenzijdige aanrijding even in haar auto liet plaatsnemen, moest i.v.m. de verslechterde toestand van dit slachtoffer de rechterzijkant van haar auto door de brandweer worden opengeknipt.

Een 22-jarige automobilist uit Enschede raakte woensdagmiddag 11 maart om ongeveer 17.25 uur vermoedelijk de controle kwijt over het stuur van zijn auto en kwam op de kop terecht in een sloot langs de Aamsveenweg in Enschede. Hij kon zelf uit de auto komen en een 29-jarige automobiliste, ook uit Enschede, die langs kwam en stopte liet hem in afwachting van de ambulance even op de bijrijderplaats van haar auto plaatsnemen. Toen de ambulance ter plaatse kwam bleek het slachtoffer zoveel last van zijn nek te hebben dat het ambulancepersoneel het niet vertrouwde en de brandweer vroeg om hem uit de auto van de passante te halen. Dit kon, om geen risico voor verder letsel te krijgen, alleen maar door de rechterzijkant van de auto van de 29-jarige open te knippen en het slachtoffer er zo uit te halen. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept. (09-028222)

Automobiliste gewond na ontwijken trekker met oplegger, politie zoekt trekkerbestuurder

Vriezenveen

Een 38-jarige vrouw uit Vriezenveen raakte woensdag 11 maart gewond, toen zij moest uitwijken voor een trekker met oplegger. De politie zoekt de bestuurder van de trekker met oplegger.

Woensdagmorgen 11 maart omstreeks 06.30 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de Oosterweilandweg in Vriezenveen. Bleek dat een trekkerbestuurder over de Oosterweilandweg reed in de richting van Almeloseweg. De trekkerbestuurder nam waarschijnlijk de bocht iets te ruim, waardoor een tegemoet komende automobiliste, een 38-jarige vrouw uit Vriezenveen, moest uitwijken. De auto raakte een naastgelegen trottoir en verloor de controle over de auto. De auto kwam ondersteboven in de berm tot stilstand. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie is opzoek naar de bestuurder van de trekker met oplegger. Deze wordt verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Vriezenveen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-027864)

Wegpiraat veroorzaakt ongeval
Enschede
Een 18-jarige man uit Enschede heeft op woensdagmiddag 11 maart een ongeval veroorzaakt door te doen van zijn gevaarlijke rijgedrag. Een 23-jarige automobiliste uit Enschede raakte hierbij gewond.

Woensdagmiddag 11 maart omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Wesseler-nering in Enschede. Bleek dat een 18-jarige automobilist geen voorrang verleende aan een 23-jarige automobiliste uit Enschede. De 23-jarige vrouw raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele omstanders konden melden dat de man voordien gevaarlijk weggedrag vertoonde door te bumper kleven, luid toeteren en een verhoogde snelheid en vond het zelfs nodig een keer zijn middelvinger te tonen. Tegen de 18-jarige man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-028107)

---- --