Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Oplossing voor rookprobleem in de horeca

Zoetermeer, 12 maart 2008 -

De ventilatiebranche kan op dit moment technieken leveren die 90-99 % van de tabaksrook, maar ook andere stoffen, uit de lucht kunnen reduceren. Minister Klink laat weten dat hij nog geen goed werkende ventilatieoplossing voor de horeca kent. De VLA, de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten wil samen met de horeca en de overheid het gesprek aan om te komen tot een werkzame en effectieve ventilatieoplossing voor kleine horecagelegenheden waar geen aparte rookruimte kan worden ingericht. Het effect van technische oplossingen moet getoetst kunnen worden. Om dit te kunnen doen moet allereerst duidelijk worden welke binnenluchtkwaliteit in het kader van de volksgezondheid acceptabel is.

Gisteren werd door RTL- nieuws aandacht besteed aan een technische oplossing om horeca personeel te beschermen tegen schadelijke tabaksrook. Een afscheiding met glas in combinatie met overdruk zorgt er voor dat de rook niet achter de bar kan komen waar de horecamedewerkers aan het werk zijn.

Het voorbeeld in RTL- nieuws laat zien dat inzet van de juiste ventilatietechniek een belangrijke bijdrage levert aan een goed binnenklimaat. Dit geldt overigens niet alleen voor de horeca maar ook voor scholen, bedrijven en woningen.

De VLA promoot in samenwerking met de GGD, het ministerie van VROM e.a. partijen gezonde lucht in gebouwen en woningen. De ventilatiebranche is van mening dat dit uitgebreid moet worden naar de horeca.

De Vereniging leveranciers van luchttechnische Apparaten (VLA) vertegenwoordigt fabrikanten, leveranciers en dienstverleners op het gebied van luchttechnische producten die actief zijn op de Nederlandse markt.

Noot voor de redactie,